OTEVÍRACÍ DOBA
Zámek je otevřen celoročně OD PONDĚLÍ DO NEDĚLE
od 9 do 18 hodin
včetně státních svátků.

Ale i zámek občas musí odpočívat. Zavírací dny najdete tady.
VSTUPNÉ
Základní vstupné, které zahrnuje prohlídku výstav i zámku, je 120 Kč.
Děti, studenti, a senioři zaplatí 75 Kč.
Rodinné vstupné
činí 300 Kč.

Poskytujeme slevy pro skupiny a školní kolektivy, umíme i komentované prohlídky. Podrobný ceník vstupného si prohlédněte tady.
KDE NÁS NAJDETE
Kde nás najdete.
Událost:
VÝSTAVY ve školním roce 2020/2021
Začíná:
29.8.2020
Končí:
9.1.2022

POZOR školy, školky i další dětské kolektivy! Chcete vědět, co pro vás chystáme v novém školním roce? Výstavy koncipujeme formou populárně naučnou a většina z našich výstavních projektů obsahuje i interaktivní složku. Děti se mohou těšit například na interaktivní výstavu LEONARDO, která zavede do tvořivé mysli renesančního génia Leonarda da Vinci; vánoční výstavu, která nechá nahlédnout pod stromeček našich prababiček a pradědečků či na exkurz do Pohádkové země Vítězslavy Klimtové, autorky početné rodiny pohádkových skřítků, vodníků, víl či čertíků s rodokmeny. A to není zdaleka všechno. 

VÝSTAVY VE ŠKOLNÍM ROCE  2020/2021:

Výstava: LEONARDO – cesta do tvořivé mysli slavného Leonarda da Vinci/interaktivní výstava pro děti i dospělé

termín konání: 29. 8. 2020 – 30. 5. 2021 PRODLOUŽENO

Od 29. srpna 2020 až do 30. května 2021 máte jedinečnou příležitost zavítat do světa slavného Leonarda da Vinci! Interaktivní výstava Leonardo z produkce společnosti Objevárium nabízí dětem i dospělým prostor pro hravé seznámení se s vynálezy, uměním a vědeckou prací tohoto italského tvůrce, které před více jak 500 lety předběhly dobu svou genialitou. Interaktivní exponáty umožní sestavovat anatomické modely, prověřit funkčnost mechanických strojů, budovat geometrické struktury či vynálezcův přenosný most, obdivovat model Leonardova slavného obrněného vozidla, reprodukovat malířovy nákresy, zatočit Vitruviánským mužem či digitálně upravovat a promítat obrazy slavné Mony Lisy. Nenechte si ujít setkání s tvorbou geniálního renesančního umělce! Přijďte žasnout, obdivovat i inspirovat se.

Výstava: Pohádková země Vítězslavy Klimtové – skřítci, strašidla a další pohádkové bytosti na Chvalském zámku

termín konání: 5. 6. 2021 – 21. 11. 2021

Do pohádkové země se dostanete celkem snadno. Stačí navštívit Chvalský zámek a objevit rozsáhlý svět skřítků, vodníků, víl i čertíků výtvarnice Vítězslavy Klimtové. Jedná se sice o svět pohádkový, ale vnímaví lidé prý mohou s těmito bytostmi zažít neobyčejná setkání! Alespoň tak to za svého života tvrdila jejich autorka. Výstava nabídne jedinečnou příležitost nahlédnout do země Vítězslavy Klimtové mimo její stálé expozice a krom početné rodiny pohádkových loutek představí i akvarely a olejomalby z autorčiny dílny.

Výstavy:

Štědré Vánoce aneb pod vánočním stromkem našich prababiček a pradědečků: historické hračky a pohlednice z doby první republiky

+ V ten vánoční čas — Jan Kudláček/kresby a ilustrace pro děti 

termín konání: 27. 11. 2021 – 9. 1. 2022

Jak vypadaly Vánoce našich prababiček a pradědečků, když byli ještě malí? A co mohly tenkrát najít pod vánočním stromečkem? Výstava Štědré Vánoce představí hračky, které dělaly radost dětem v době první republiky. Součást expozice tvoří i vánoční historické pohlednice, které přiblíží atmosféru dětmi nejočekávanější části roku v časech zkraje 20. století.

V ten vánoční čas se nechte unést i poetickými kresbami ilustrátora Jana Kudláčka, které potěší oko a pohladí duši. Ilustrace určené především dětem nabídnou sněhobílé vánoční krajiny i putování pohádkovým světem. Ostatně poetika a lyričnost Kudláčkových kreslených příběhů má hodně společného s ilustracemi Jiřího Trnky. Přijďte se přesvědčit!

Zde si můžete stáhnout náš plán výstav pro školní rok 2020/2021 v pdf: Výstavy – školní rok 2020 -2021

<<< Zpět
ZÁMECKÝ PROFIL

Na zámeckém profilu najdete aktuální události, informace i fotografie z akcí.

POZVÁNKA
Helena Zmatlíková dětem - 100 let

Srdečně vás zveme na jedinečnou výstavu Helena Zmatlíková dětem – 100 let, která oslavuje sté výročí od narození nejznámější české ilustrátorky 20. století, paní Heleny Zmatlíkové.

Představujeme více než 100 originálních ilustrací Heleny Zmatlíkové z oblíbených knižních titulů jako např. Martínkova čítanka, Honzíkova cesta, Deník kocoura Modroočka či Malý princ.

18. 11. 2023 - 12. 5. 2024
denně od 9 do 18 hodin
Anketa

Co se vám na akcích Chvalského zámku nejvíc líbí?

Výsledky

Loading ... Loading ...